We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Capoluogo: Praga
Superficie: 496 kmq
Popolazione: 1.165.581 ab
Clima: La Repubblica Ceca è caratterizzata da un clima continentale. Gli inverni sono freddi e secchi, mentre le estati sono calde e afose. Le temperature estive si aggirano attorno ai 25°C, mentre quelle invernali possono scendere di molto sotto lo 0°C.
Aereoporti: Praga Ruzynè
Gastronomia: Bramborova polevka (zuppa di patate), Knedliki (gnocchetti di frumento o patate), Polévka (zuppa di verdura), Klobásy (salsicce alla griglia), Párky (würstel bolliti), Pečená kachna (anitra arrosto), Pecenà klobàsa (salsiccia arrosto), Svíčková na smetané (filetto di manzo con salsa di verdure), Tel’aci rezen (cotoletta di vitello), Uzené (maiale affumicato con gnocchi di patate e crauti), Viedensky rezen (cotoletta), Prosciutto di Praga, Jablkový štrúdel (strudel di mele), Livance (crêpe ripiene di marmellata), Povidla-Buchta (rondelle di pasta frolla ripiene di marmellata),Birra.
Prodotti tipici: Birra, Cristallo di Boemia, Antiquariato.
Vini tipici: Pinot Nero, Pinot Grigio, Grüner Veltliner, Riesling, Traminer Aromatico, Traminer, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Sauvignon, Müller-Thurgau.
Sagre e Feste: Febbraio Danze e Balli, Febbraio Sagra di Mattia, Aprile Gite in battello, 30 Aprile Rogo della strega, Maggio Prague International Marathon, Giugno Regata Mayoral,Giugno Concerti estivi, Giugno Ricostruzione di battaglie famose, Giugno Festival di Mozart, Giugno Praga Danza, Agosto Teatro Isola (festival delle marionette), Settembre Autunno di Praga (Festival della musica), Settembre Fiera d’autunno, Settembre Gara degli aquiloni, 28 Settembre San Venceslao (patrono), Ottobre Festival Internazionale del jazz.
Particolarità: L’orologio astronomico di Praga fu realizzato nel XV secolo dal maestro orologiaio Hanus del Carolinum. Praga sorge su 7 colli lungo le rive della Moldavia.